joomla visitor
Korte agendatoon de hele agenda

NLP Practitioner Opleiding

Geen activiteiten gevonden

NLP Master Practitioner opleiding

4 aug
NLP master practitioner opeiding - NL
Datum 04/08/24 10:00 - 10/08/24 18:00
13 sept
NLP master practitioner opleiding - blok 2
13/09/24 10:00 - 14/09/24 18:00

NLP Xlence opleiding

Geen activiteiten gevonden

NLP Masterclass workshops

Geen activiteiten gevonden

Zakelijke workshops

Geen activiteiten gevonden

Identity Compass

2 okt
IC training - online 1/4
02/10/24 09:00 - 12:30
3 okt
IC training - online 2/4
03/10/24 09:00 - 12:30
4 okt
IC training - online 3/4
04/10/24 09:00 - 12:30
18 okt
IC training - online 4/4
18/10/24 09:00 - 12:30
Contactinformatie
Bas Licher
06 46 15 64 64
bas.licher@ravisie.nl
Henk Wim Lijftogt
Adres
Nijenheim 6409
3704 BN Zeist
030 699 02 50

IBAN
BTW nr.
KvK nr.
NL22 ABNA 0883 1578 10
NL861591021B01
80214924
 
 
Abbaye Faverney
3 Place de la République
70160 Faverney, Frankrijk
 
030 699 02 50
Bas
06 46 15 64 64
 
Welke mensen leren NLP?
Software-ontwikkelaars, artsen, studenten, ouders, coaches, allerlei soorten therapeuten, onderwijzers en andere onderwijsgevenden, directeuren, psychologen, verkopers, trainers, adviseurs, IT professionals, marketing executives, chauffeurs, acteurs, muzikanten, schrijvers, tv- en radio-omroepers, beveiligingsbeambten, journalisten, fotomodellen, hotel managers, verpleegkundigen, ambtenaren, juristen, winkeliers, gezondheidszorg professionals, accountants, huisvrouwen/-mannen, politici, politieagenten, echtparen, tandartsen, secretaresses, reisleiders, personeelsfunctionarissen, fotografen, publicisten, ZZP’ers, postbezorgers, boekhouders, reïntegratie-managers, communicatiedeskundigen…
Ook de mensen die willen leren om beter te luisteren, die assertiever willen zijn, die met stress te maken hebben en mensen met verlegenheid of onzekerheid, mensen die aan hun relatie willen werken, mensen met spreekangst of die hun sociale vaardigheden willen verbeteren. Mensen die NLP willen gebruiken bij mediation, bij het hanteren van conflicten, bij conflictbemiddeling. En ook de mensen die NLP willen gebruiken bij solliciteren, sales, trainingen geven, presenteren en management. En natuurlijk de mensen die op zoek zijn naar persoonlijke ontwikkeling.
Allemaal mensen die geïnteresseerd zijn in NLP om er persoonlijk beter van te worden. Mensen die meer controle willen krijgen over hun eigen leven.

Is NLP een soort psychologie?
Nee, maar ze gaan in grote lijn wel over het zelfde onderwerp, het denken. NLP werd gecreëerd omdat Richard Bandler en John Grinder (de grondleggers van NLP) niets nuttigs over snelle veranderingsprocessen konden vinden in de traditionele psychologie. Ze vonden alleen maar een heleboel theorieën over waarom iemand een probleem heeft.
NLP is ontwikkeld om op een snelle manier gedrag te kunnen veranderen en om communicatie te verbeteren. De aanleiding, in de jaren 70 van de vorige eeuw, was dat ze wilden leren hoe excellente therapeuten het deden om zo goed te zijn in hun werk. NLP is ontstaan door modelleren. Het overnemen van het gedrag en de woorden van mensen die excelleren in wat ze doen.

Is NLP gevaarlijk en manipulatief?
Het is niet gevaarlijk, wel manipulatief… NLP kan je leven verbeteren en net als andere communicatieve vaardigheden of psychologie kun je het ook negatief gebruiken. NLP is manipulatief omdat het je manier van denken, communiceren en je gedrag positief verandert. Het helpt je ook om andere mensen te beïnvloeden, maar als NLP-er doen we dat alleen maar op basis van een mandaat, als er een hulpvraag is of als je de verantwoordelijkheid hebt om iemand beter te laten functioneren.
Manipuleren is volgens van Dale: ‘handig, slim beïnvloeden’. In de volksmond heeft manipuleren een negatieve bedoeling. Als NLP-er ben je bezig met verbeteringen, positief dus, en gebruiken we liever het woord ‘sturen’.

Wat is NLP niet?
De term practitioner wordt in het Nederlands nogal verward met ’praktijk’, daar doe je iets therapeutisch. Echter, je wordt geen psychotherapeut noch hypnotherapeut noch NLP-therapeut. Dat zijn andere opleidingen. Je leert NLP combineren met je eigen vak en het toepassen in je leven. Zo zet Bas NLP in bij zijn werk als coach, trainer en organisatieadviseur en vaak op ’n manier dat mensen niet eens beseffen dat hij NLP gebruikt.

Welke kwalificaties hebben de trainers van RaVisie?
Op dit moment is er binnen RaVisie één trainer die gekwalificeerd is om NLP trainingen te geven. Bas is opgeleid door Richard Bandler, mede grondlegger van NLP, en door John La Valle, de voorzitter van de Society of NLP en co-trainer van Richard Bandler.

Bas heeft zelf in totaal 16 NLP trainingen gevolgd in de periode van 2003 t/m 2011, waarvan 14 bij Richard Bandler en John La Valle, o.a. NLP practitioner, NLP master practitioner, NLP trainer, Neuro Hypnotic Repatterning™, Design Human Engineering™, Persuasion Engineering™, NLP master business practitioner, NLP Shamanics. Een aantal hiervan zelfs een paar keer.
Bas behaalde zijn certificaat voor NLP trainer in 2004 en in 2011 ontving hij, als eerste NLP trainer in Nederland, het certificaat Master NLP trainer uit handen van Richard Bandler na, in de 5 jaar ervoor, Richard Bandler bij een groot aantal trainingen te hebben geassisteerd.

Waarom is de NLP opleiding van RaVisie uniek in Nederland?
Omdat we de eerste in Nederland waren en nog steeds één van de weinige instituten zijn die de lesmethode van Richard Bandler voor ‘onbewust leren’ in de praktijk toepassen.
Elk trainingsprogramma wordt tijdens de training steeds afgestemd op de behoefte van de deelnemers.
RaVisie gaat voor kwaliteit met persoonlijke aandacht, de beste NLP trainer van Nederland en je leert puur NLP.
RaVisie is het enige instituut in Nederland met nazorg in de vorm van geregelde oefendagen.
Bas blijft bezig om NLP verder te ontwikkelen en eenvoudiger toepasbaar te maken o.a. met het XLence™ programma.
Heb je vragen om een probleem op te kunnen lossen, dan mag je via mail of telefoon altijd om advies vragen. Ook over 10 jaar nog.

Hoe komt het dat ravisie de NLP practitioner in 7 dagen traint en anderen er langer over doen?
Wij weten niet waarom anderen er langer over doen. Bas gebruikt NLP om iemand NLP bij te brengen, zoals hij dat van Richard Bandler heeft geleerd.
Als je bijvoorbeeld een vreemde taal wilt leren, kun je dat in een paar weken leren als je in het land bent waar die taal gesproken wordt. Als je het volgens klassieke onderwijsmethoden zou willen leren dan doe je er misschien jaren over. Zodra de opleiding bij RaVisie begint ben je in NLP-land en leer je snel en intensief en vergeet je het nooit meer!

Wat zijn de voorwaarden om mee te kunnen doen aan een NLP opleiding?
Dat je ervoor open staat om iets nieuws te willen leren. Voor deelname aan de NLP practitioner opleiding bestaan geen andere eisen. Wil je je verder verdiepen in NLP dan kan je na het behalen van je practitioner certificaat doorgaan met de NLP master practitioner opleiding.
Om mee te kunnen doen met de XLence™ opleiding voor coach of NLP trainer moet je eerst de NLP practitioner + de NLP master practitioner succesvol hebben afgerond. Heb je je opleidingen elders gedaan dan wordt je ook uitgenodigd voor een intakegesprek.

Hoe groot zijn de groepen?
Maximaal 12 personen.

Hoe is de sfeer tijdens de opleiding?
De sfeer is informeel. Je maakt kennis met mensen die hetzelfde willen leren, dezelfde passie delen. Er wordt veel gelachen, soms een traantje weggepinkt en veel geoefend met elkaar. Draag kleren waarin je je prettig voelt en waarin je je gemakkelijk kunt bewegen. Zorg dat je fit bent en drink tijdens de opleiding voldoende water. Er worden allerlei bewuste en onbewuste processen in gang gezet. Water helpt je systeem mee om het te kunnen verwerken.

Komen mijn persoonlijke problemen, belemmeringen of trauma’s aan de orde?
Niet inhoudelijk, dat zou je leerproces en dat van de groep negatief kunnen beïnvloeden. Als er toch onverwacht belemmeringen naar boven komen, dan maken we een afspraak om buiten de training om met jou daaraan te werken.

Wat moet ik doen voordat ik meedoe aan een opleiding?
Maak de tijd vrij. Om je certificaat te behalen moet je onder andere 100% van de tijd aanwezig zijn. Neem van te voren de woordenlijst door, die je verderop in dit boekje kunt vinden. Wil je alvast meer weten over NLP, kijk dan bijvoorbeeld naar video’s van Richard Bandler. Bereid je maar vast voor op een bijzondere ervaring waarin je leert hoe je leuker en gemakkelijker kunt leven.

Doen we ook een examen?
Vanaf de eerste minuut! Bas ziet en hoort hoe je de stof oppikt, of je flexibel en nieuwsgierig bent, of je fouten durft te maken, hoe je de oefeningen doet en wat NLP met jou doet. Elke dag bespreken worden de onderwerpen van de vorige dag nog eens kort herhaald en daar kunnen vragen over worden gesteld.

Slaagt iedereen?
100% aanwezigheid en participatie aan alle oefeningen is een eerste vereiste. Je moet de (basis)vaardigheden, technieken, patronen en concepten van NLP kennen en kunnen. Ook leer je dat als je iets verknalt, je dat elegant kunt doen en ervan kan leren. Ben je zo flexibel, dan slaag je vast wel.

Hoe zit dat met het certificaat?
Aan het eind van de opleiding ontvang je, als je geslaagd bent, een certificaat van RaVisie. Vervolgens wordt er ook een certificaat aangevraagd van de Society of NLP™, dat mede ondertekend is door Richard Bandler en John La Valle.

Hebben jullie een ’niet goed geld terug regeling’?
Nee.

Hebben jullie een ’gespreide betalingsregeling’?
Ja. Vooraf betaal je 1/3 van het totaal bedrag, voor het resterende doe je een acceptabel voorstel.

Zijn er na de NLP opleiding ook oefengroepen?
Elk kwartaal is er een NLP oefenmiddag. Tijdens een oefenmidag krijg je alle ruimte om NLP technieken te oefenen. Eventueel wordt er een demonstratie gegeven. De eerste twee oefenmiddagen zijn gratis. Klik hier en je vindt alle informatie over thema’s/onderwerpen, data, de prijs en hoe je je kunt aanmelden.
springest score 98
SocietyLogoSOCLOGO1
IC logo