joomla visitor
aanmeldennieuwsbrief

NLP

In het kort gaat Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) over 'denken'. Hoe denk je precies en wat voor een effect heeft dat op je gedrag, je communicatie met anderen en op hoe je je voelt? Met NLP leer je hoe je jouw denken, gedrag, communicatie en gevoel beïnvloedt en verandert. Daarnaast leer je om anderen te helpen hun gedrag, gevoel en communicatie te veranderen en te verbeteren.
NLP geeft je inzichten in de mogelijkheden voor verandering en leert je technieken om die verandering tot stand te brengen. Deze methode is dan ook een 'must' voor iedereen die met mensen werkt, zoals een coach, trainer, leraar, manager, therapeut, verkoper, et cetera.

Wil je beter mensen kunnen aansturen, beter communiceren, een betere coach zijn, jezelf persoonlijk ontwikkelen, meer grip krijgen op je eigen leven of beter om kunnen gaan met de mensen in jouw omgeving? Dan is een NLP workshop een goede keuze om dat te bereiken. Wil je een keer vrijblijvend kennis komen maken? Meld je dan aan.


Op deze pagina:

Wat is NLP?
Controle over je leven
Waarom zou ik NLP leren?
Ervaringen op Springest
Hoe kan ik NLP leren?

pdfDownload de brochure

 

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren?

Wat is NLP

Het Neuro Linguïstisch Programmeren van nu heeft als doel te begrijpen hoe iemand denkt en hoe dat denkproces gedrag en communicatie beïnvloedt. Met deze kennis is het dan mogelijk om iemands denken te sturen, zodat zijn of haar gedrag en/of communicatie in positieve zin veranderen. Het sturen gebeurt door taal. Door bepaalde woorden of zinnen te gebruiken, wordt iemands denken beïnvloedt.

NLP is gebaseerd op de veronderstelling dat elk gedrag gestructureerd is en dat die structuur gemodelleerd, aangeleerd, onderwezen en veranderd kan worden. Het is algemeen bekend dat iedereen naast een bewustzijn ook een onderbewustzijn heeft, dat een groot deel van het denken, het gedrag en de communicatie stuurt. In het toepassen van NLP gaat het erom juist het onbewuste gedrag dat belemmerend werkt, zo te sturen dat de belemmeringen worden opgeheven.

Controle over je leven

Neuro Linguïstisch Programmeren biedt mogelijkheden je eigen leven en dat van anderen beter, mooier en prettiger te maken. NLP is een methode om je leven beter te besturen en te beheersen. Op die manier creëer je een levenshouding die gekarakteriseerd wordt door bewustzijn, nieuwsgierigheid, flexibiliteit en creativiteit. NLP is als ‘Neuro Linguistic Programming’ ontstaan in de Verenigde Staten uit een interesse in de vraag waarom sommige mensen beter functioneren dan anderen. Daaruit is de huidige methode die je tijdens een NLP workshop van onze coach aanleert voortgevloeid.

Waarom zou ik NLP leren?

Er zijn diverse redenen om Neuro Linguïstisch Programmeren te willen leren, bijvoorbeeld:

tote
  • Om meer grip te krijgen op je eigen leven
  • Voor persoonlijke ontwikkeling
  • Om beter te functioneren als manager, coach of therapeut

NLP staat los van de inhoud en houdt zich vooral bezig met 'de manier waarop'. Daarom is deze methode overal op toe te passen. Je kunt NLP gebruiken als je met andere mensen werkt, bijvoorbeeld als manager, trainer, of coach. Ook in andere beroepen en in relaties helpt deze methode om anderen beter te begrijpen, zodat jij je gedrag en communicatie op hen aan kunt passen. Daarnaast leer je hun beter motiveren en aansturen, waardoor ze beter gaan presteren.

Gebieden waarop Neuro Linguïstisch Programmeren zich heeft bewezen zijn onder andere: management, verkoop, onderwijs, persoonlijke relaties, zakelijke relaties, coaching, training, sport, therapie, opvoeding, ziekenzorg en maatschappelijk werk. Door de inzichten die je krijgt met onze opleidingen over deze methode beschik je over handvaten om je eigen ontwikkeling te sturen in de richting die je op wilt en die goed voor jou is.

Hoe kan ik NLP leren?

RaVisie biedt complete NLP opleidingen; de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner, waarin je leert hoe Neuro Linguïstisch Programmeren werkt en hoe je de methode gebruikt. Deze NLP opleidingen van RaVisie zijn goedgekeurd en staan onder de licentie van dr. Richard Bandler, mede-grondlegger van NLP. Onze NLP workshops zijn daardoor internationaal erkend. Denk eraan dat alleen een opleiding niet voldoende is om NLP ook daadwerkelijk te gaan toepassen. Na elke opleiding, of dat nu bij RaVisie is of bij een ander instituut, zul je moeten oefenen. NLP is geen theorie, het is doen. Je moet het zo vaak doen totdat je hebt geleerd om (on)bewust bekwaam te zijn.

Maar het begint natuurlijk met een goede opleiding waarin je NLP leert. De NLP opleidingen van RaVisie zijn ontwikkeld op basis van de kennis van dr. Richard Bandler en worden nog steeds verfijnd. Door de uitgekiende opbouw van de programma's en de manier van lesgeven zijn deze opleidingen heel effectief en aanvullend op elkaar afgestemd. Voor het aanleren van Neuro Linguïstisch Programmeren aan jou, gebruiken de coaches zelf ook NLP. Daarnaast krijg je veel oefening in NLP, want voor elke opleiding is een uitgebreid werkboek beschikbaar.


NLP toepassenMet de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner opleiding heb je alle kennis in huis en kun je aan de slag met Neuro Linguïstisch Programmeren. Daarbij heb je geleerd:

  • Wat NLP is en hoe het werkt
  • Om beter te horen en zien hoe mensen denken
  • Om verandering in gang te zetten met behulp van de juiste technieken
  • Welke vragen je stelt om het onbewuste te sturen
  • Hoe je je eigen denken stuurt en invloed hebt op je eigen ‘zijn’.


Neem contact op voor meer informatie over NLP en onze workshop

Oefenen kan je natuurlijk overal, maar heb je meer structuur of ondersteuning nodig of wil je klankborden? Meld je dan aan voor een NLP workshop. In het menu in de rechterkolom vind je meer informatie over NLP en de opleidingen. Heb je dan nog vragen? Stuur dan een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel naar 030 699 02 50 of 06 46 15 64 64.

Waarom zou ik NLP leren?
 x 

en als eerste in Nederland door Richard Bandler
gecertificeerd als Master NLP trainer 

SOCLOGO1SocietyLogo