joomla visitor

“Het leven is een stuk makkelijk geworden.”
Ongeveer 2,5 jaar geleden is Marlo begonnen met de Practitioner, en heeft daarna de Master en de Coachopleiding gedaan.

“Ik wilde altijd al NLP doen en heb toen bij een aantal instituten de vraag neergelegd. Ben was niet zozeer de eerste die reageerde, maar wel de gezelligste en grappigste. Ook de persoonlijke benadering sprak mij erg aan. Er zat geen gewin achter en het voelde ook niet alsof er een dubbele bodem was.” Marlo koos voor RaVisie, ook omdat hij een instituut zocht wat zo dicht mogelijk bij Bandler stond. “Ik wilde zo dicht mogelijk bij de bron mijn opleiding doen en ja, dan kom je bij RaVisie terecht.”

Communicatie is veel meer dan taal alleen
Op de vraag wat hij ervan verwachtte antwoord Marlo: “Ik verwachtte dat ik er helderder door zou kunnen communiceren. Dat was voor mij NLP. Maar dat bleek toch een beetje anders. Communicatie gaat met veel meer dan alleen maar taal.”

De master ervoer ik vooral als verdieping en de coach was ....
Tijdens en na de training maakte Marlo een flinke persoonlijke groei door. “ Ik had niet verwacht dat ik zo'n enorm proces voor mezelf door zou gaan. Ik dacht eigenlijk dat ik alles wel zo'n beetje verwerkt had. Tijdens de practitioner heb ik veel aan mezelf gewerkt, eigenlijk zonder dat ik het in de gaten had. Pas later viel alles op z'n plek. De master ervoer ik vooral verdieping en de coach was echt gericht op het toepassen.
Marlo begon aan de training voor zichzelf, om beter te kunnen communiceren, maar past NLP nu bijna ongemerkt ook in zijn werk toe. Vooral als coach voor (dyslectische) kinderen heeft hij veel aan NLP. “Ik gebruik een speciale methode voor het coachen van kinderen maar die laat ik nu steeds meer los. Ik werk nu meer vanuit mezelf en vanuit NLP en dat gaat als een tierelier.”

“Ik heb er uiteindelijk veel mee gewonnen. Voor mezelf en voor anderen. Dingen die ik vroeger nooit zou doen, doe ik nu zonder nadenken. Zoals voor een grote groep staan bijvoorbeeld. Het leven is een stuk makkelijker geworden, laat ik je dat vertellen. Echt veel makkelijker!”