joomla visitor

“Het is nu makkelijker met mijn aandacht bij de ander te blijven...”
Marlies kwam via google bij RaVisie terecht. In maart 2011 volgde zij de Practitioner opleiding:

“Ik wist via mijn ex-schoonmoeder al iets van NLP. Zij kan altijd van alles wel iets positiefs maken. Ik denk dat het daar ook begonnen is, mijn zoektocht. Ik wilde graag iets in mijn communicatiestijl veranderen en zij raadde mij NLP aan. Op de website van RaVisie las ik over persoonlijke ontwikkeling, en ook was er veel aandacht voor communicatievormen. Het sprak me aan dat ik het zowel voor mij persoonlijk, als op mijn werk zou kunnen inzetten. Daarbij, toen ik op zoek ging naar collega's die ervaring hadden met NLP, kwam ik een collega tegen die ook haar NLP opleiding bij RaVisie had gevolgd en daar heel enthousiast over was. Dat trok mij over de streep.”

Wat verwachtte je van de opleiding?
“Ik had eigenlijk verwacht dat het therapeutischer zou zijn, met meer persoonlijke drama's. Maar dat was helemaal niet zo! Er was wel ruimte voor persoonlijke verhalen, maar er werd niet voor elke situatie een persoonlijk drama als uitgangspunt genomen. Daar was ik heel blij mee.”
Wat heeft het je opgeleverd?
“Het heeft me meer ruimte heeft gegeven nieuwe inzichten te krijgen. Ik kan de dingen beter plaatsen in het (mijn) grotere geheel. Tijdens de training kreeg ik verhelderende, persoonlijke inzichten en ik merk dat ik daar, ook nu nog, meer open voor sta. Ook kreeg ik van mijn collega’s de feedback dat ik relaxter ben geworden in mijn communicatie. Ik ben nu beter in staat open te staan voor de mening van de ander, in plaats van er gelijk bovenop te duiken. Ik luister en beslis dan wat ik ermee ga doen.”

Hoe vond je het in Woudenberg?
“Ben en Bas zelf, de cursus en de inhoud, en ook de cartoontjes van Trees, het zit allemaal heel goed in elkaar. En ook de locatie is prettig. Ik vond het fijn een stukje te kunnen gaan wandelen in de omgeving. Alleen de ruimte zelf vond ik niet professioneel ingericht. Ik ben wel van wat uiterlijke schijn: dezelfde stoelen, dezelfde koffiekoppen, dat soort dingen. Dat 't Atelier dat niet heeft, draagt niet bij aan de professionele uitstraling. Dat zou wat mij betreft beter (zakelijker) kunnen. Maar misschien zegt dat meer over mij dan over Ben en Bas :-).”

En hoe is het nu, na de opleiding?
“Ik merk dat als ik nu met mensen praat, ik niet gelijk meer advies geef over hoe ik het zou doen. Het is makkelijker met mijn aandacht bij de ander te blijven, of het gesprek terug te sturen naar de ander. Hierdoor is het overigens wel moeilijker geworden iets van mezelf bloot te geven.”
Ik heb mijn partner ook naar Ben en Bas gestuurd en ook hij heeft de Practitioner opleiding met veel plezier gedaan. Verder heb ik met mijn zoontje aan zijn allergie gewerkt, die we nu echt onder controle hebben. Hij is niet meer benauwd en gebruikt nauwelijks medicijnen meer.

Als ik het thuis kan plannen, lijkt het me zinvol en zingevend ook de Master Practitioner bij RaVisie te volgen. Ben en Bas zijn zeer inspirerend!”