joomla visitor

 

“Het heeft mijn leven zeker verrijkt – en dat is een understatement.”
Hoe ben je bij RaVisie terecht gekomen?
Ik leerde Ben kennen via Twitter. Ik was niet op zoek naar een NLP-opleiding, maar Ben heeft me een keer gecoacht en daardoor werd mijn interesse gewekt. Vlak daarna werd ik hun PA en omdat ik zelf ook belangstelling had voor de opleiding, wilden Ben en Bas graag dat ik hem zou doen, omdat ik dan beter zou weten wat hun werk inhoudt.

Had je verwachtingen van wat je zou gaan leren?
Nee. Het enige wat ik wel had, was dat ik het echt voor mezelf wilde doen. Ik ben geen coach en ik zal dat ook nooit worden. Tijdens de opleiding leek het weleens alsof het meer voor coaches is, maar ik deed het echt voor mezelf.

Wat heeft de opleiding je opgeleverd?
Het heeft mijn leven zeker verrijkt – en dat is een understatement.

Hoe precies?
Ik heb heel veel inzicht gekregen in hoe andere mensen reageren. En waarom ze reageren zoals ze reageren. Maar vooral ook in hoe ik reageer en waarom ik reageer zoals ik reageer. Waardoor het makkelijker wordt om misschien anders te reageren, om op een andere manier met zaken om te gaan. Dat is het allerbelangrijkste, het inzicht in reacties van mensen en de achterliggende redenen daarvoor, waardoor dingen veel duidelijker worden. Ik hoef me er niks meer van aan te trekken of denk gewoon: ok, jouw beeld van de wereld. En andere dingen vind ik gewoon echt niet meer belangrijk, omdat ik zelf een ander inzicht heb gekregen.

En wat levert dat je op?
Ik heb veel meer rust en ben veel relaxter. In bepaalde situaties reageer ik anders, hoewel dat niet altijd bewust gaat overigens. Achteraf realiseer ik me dan: o, dat heb ik daar geleerd.

Hoe vond je het in Woudenberg?
Heerlijk. De energie is fantastisch en het is een fijne lokatie. Ben en Bas zijn geweldige trainers. Zij leven NLP en dat vind ik fascinerend om naar te kijken. Ik zal dat zelf nooit bereiken, dat is ook niet mijn streven, maar het is fascinerend om te zien hoe zij NLP in alles toepassen. Hun hele leven is NLP!

Wat is er in je leven veranderd sinds de opleiding?
Er is niet zozeer iets veranderd, maar het heeft een aantal dingen ontzettend benadrukt. Ik was altijd al heel erg bezig met dingen van de positieve kant benaderen. En ik merk dat ik dat meer en meer ook bij anderen zie. Ik merk dat ik er soms zelfs moeite mee heb om om te gaan met mensen die dingen alleen maar van de negatieve kant benaderen. Maar dat komt denk ik omdat ik mezelf er zo bewust van ben. Ik ging de laatste paar jaar al heel erg mee in de flow en ik ben dat alleen nog maar meer gaan doen. Ik laat dingen gebeuren, ook als het niet leuk en ik maak me er totaal niet meer druk om. Dat deed ik al niet, maar dat is versterkt.

NLP is niet heilig, maar je leert er wel van hoe je met dingen moet omgaan. En hoe je mensen en jezelf kunt doorgronden.