joomla visitor

Ben Licher

Toen Ben in 2003 NLP ontdekte, kwam alles bij elkaar: haar pure interesse in de mens en haar absolute passie voor taal en lesgeven. Sinds die tijd gaf zij met haar man Bas 'de leukste NLP Opleidingen van Nederland'. Ze coachte en trainde bedrijven en particulieren Ook assisteerde ze dr. Richard Bandler zelf, internationaal, bij zijn NLP trainingen.

Haar loopbaan bestond uit de meest uiteenlopende carrières, van softwaretrainer tot astroloog, van hoteleigenaar tot verpleegkundige, moeder en redacteur. Ze heeft alle kanten van het leven gezien, deed ontwikkelingswerk in Afrika, overleefde malaria, bouwde van de grond af een bedrijf op en ontwikkelde nieuwe webwinkels en workshops die passen bij een natuurlijkvriendelijke levensstijl. Dit heeft haar gemaakt tot wie ze was; (communicatief) sterk en kritisch. 'Ik Ben wie ik Ben. Ik kan niet niet congruent zijn.'

Zoals dat vaak gebeurt bij congruente mensen, sloot haar dagelijks werk naadloos aan op haar hobby's en de wijze waarop ze voor zichzelf zorgde. Op 'schoonvel.nl', de naam zegt het al, zijn wonderbaarlijke en zuivere materialen te zien en te koop die goed zijn voor huid en haar. Onder de naam 'Breinbreier' (breinbreier.nl) verkocht Ben pure, milieuvriendelijke breimaterialen.

"Zelf getest is het best" en "Als het me niet bevalt, verkoop ik het niet" zijn niet voor niets de gevleugelde uitspraken van Ben Licher.

Ben was breinbreier van professie. 'Breinbreier' is een ander woord voor coach en trainer. Ben's passie was werken met mensen, stuk voor stuk uniek, ieder met hun leven zoals zij het leven. Geïnteresseerd als ze was, oprecht en met een bijzonder gevoel voor humor, coachte en begeleidde ze hen persoonijk naar hun talenten en kwaliteiten. De bijzondere kracht die daarbij vrij kwam, heeft velen geïnspireerd tot het maken van (andere) keuzes; weg van stress, trauma's of spanningen naar creatieve uitdagingen en veranderingen, voor hen en dan ook goed voor altijd.

Ze hield voortdurend zichzelf en de mens een spiegel van levenservaring voor, maar net een andere dan je zou verwachten, met respect, kritisch en zo af en toe met verbluffende eenvoud. Krachtig, afgepast genoeg, zuiver. Leven zoals het is. Verandering.

Ben Licher overleed op 18 maart 2016, waardig en genietend van het leven tot op het laatste moment. 
Ben was mede-grondlegger van RaVisie en zij was de motor achter de NLP opleidingen. De 'spirit' van Ben is en blijft aanwezig in het werk van RaVisie.
 x