joomla visitor


Afgelopen weekend vierde Zeistse onderneemster Ben Licher twee jubilea. Naast 15 jaar werkzaam als NLP professional vierde zij ook haar 60ste verjaardag. Deze viering vond plaats in haar bedrijfspand aan de Meent te Woudenberg. Er waren zo'n 60 mensen hiervoor geselecteerd en aanwezig.

Ben Licher

Onderneemster Ben Licher woont al jarenlang in Zeist. Na haar studie verpleegkunde besloot ze om naar Afrika te gaan. Hier deed ze ontwikkelingswerk. Terug in Nederland ontdekte ze na haar studie bedrijfskunde NLP via een van de boeken van Anthony Robbins. Ben legt uit: 'Pas toen ik NLP ontdekte, kwam alles bij elkaar: mijn interesse in de mens, de absolute passie voor taal en lesgeven.'' Haar man Bas Licher vertelt wat die ontdekking tot gevolg had: Na het volgen van diverse opleidingen bij Richard Bandler startte we “de leukste NLP Opleidingen van Nederland”, en hebben we Richard Bandler persoonlijk mogen assisteren bij trainingen. We zijn heel blij met het 15 jarig bestaan van ons bedrijf.''

NLP en Richard Bandler

Richard Wayne Bandler is een Amerikaanse schrijver en onderzoeker die samen met John Grinder de therapievorm Neuro-Linguïstisch Programmeren ontwikkelde. Neurolinguïstisch Programmeren (NLP) is een methodiek voor training, coaching en communicatieverbetering. De grondgedachte van NLP is dat vaardigheden van zogeheten experts in kaart gebracht en als techniek aan anderen onderwezen kunnen worden. Ben Licher zette het in Nederland op de kaart door het toe te passen in tientallen bedrijven en te onderwijzen aan honderden individuen.

Bronnen

http://nl.wikipedia.org/wiki/Richard-Bandler  
http://nl.wikipedia.org/wiki/Neuro-Linguïstisch-Programmeren
 x