joomla visitor
aanmeldennieuwsbrief

NLP, voor wie?

Kan iedereen NLP leren en voor wie is NLP eigenlijk bedoeld?
Iedereen die geleerd heeft om te lezen en te schrijven kan ook NLP leren. De beste leeftijd om ermee te beginnen is vanaf 16 jaar, maar uiteindelijk maakt 't niet uit hoe oud je bent, het gaat erom dat je iets wilt veranderen/verbeteren wat met jouw persoonlijk te maken heeft. NLP is niet gebonden aan een beroep, aan leeftijd of aan een denkrichting. NLP is voor iedereen die bewuster wil leven, zich persoonlijk wil ontwikkelen, beter wil communiceren, beter wil reageren op zijn/haar omgeving, beter met anderen wil omgaan of anderen op een bij hen passende en verantwoorde manier kunnen aansturen. Bijvoorbeeld:

NLP voor persoonlijke ontwikkeling
NLP voor coaches
NLP voor managers
NLP voor leraren
NLP voor politie en militairen
NLP voor verkopers
NLP in alle beroepen

Abonneer je op de nieuwsbrief om op de hoogte te
blijven van de agenda en van ontwikkelingen bij RaVisie.

NLP voor persoonlijke ontwikkeling

Wil je:
 • je gedrag veranderen?
 • beter communiceren?
 • af van trauma's of angsten?
 • je leven meer onder controle krijgen?
 • je leven veranderen?
dan is NLP iets voor jou.

Wil je NLP leren om zelf veranderingen in gang te zetten, kies dan voor de NLP Practitioner opleiding. Wil je een probleem oplossen dan is coaching een goede keuze.

NLP voor coaches

In mijn werk als coach heb ik heel veel profijt van NLP. Met de kennis over de denkstijlen heb ik inzicht in de manier waarop mensen denken, waardoor ik de 'juiste' vragen kan stellen. NLP biedt handvatten om een 'probleem' vanuit verschillende richtingen aan te pakken. Hoe wordt het probleem ervaren? Hoe, waar en wanneer ontstaat het probleem en wat zijn de (onbewuste) motivaties die het probleem in stand houden?

Met NLP leer je hoe je sneller tot de kern van het probleem kunt komen en hoe je oplossingen in het onbewuste kunt vastleggen. Met de NLP Practitioner + NLP Master Practitioner opleiding leer je voldoende om je coaching effectiever en efficiënter te maken. Gaat het om complexere problemen om op te lossen, of wil je excelleren als coach, dan raad ik je de opleiding XLence™ aan.

Zoek je naar mogelijkheden om nog effectiever te zijn als coach, kijk dan eens naar de training Hypnose verdiepen in NLP.

NLP voor managers

Als manager stuur je medewerkers aan en niet iedereen heeft dat geleerd. Wil je leren hoe je iemand kunt motiveren, wil je meer invloed hebben op je eigen gedrag en op dat van anderen, wil je leren hoe je ervoor kunt zorgen dat medewerkers beter presteren en tegelijkertijd jouw persoonlijke effectiviteit verhogen, dan past NLP bij jou.

Met een NLP Practitioner opleiding leer je o.a. hoe je beter contact kunt maken met je medewerkers en hoe je gesprekken gemakkelijker en effectiever kunt sturen. Je leert 'betere' vragen te stellen en je woordgebruik aan te passen om medewerkers beter aan te sturen in hun belevingswereld.

Wil je meer weten over 'psychologische' factoren in je werk en deze kunnen beïnvloeden? Dan is de NLP Master Practitioner het logische vervolg. Je gaat het werken met motivaties verdiepen, je leert technieken om mensen (op onbewust niveau) beter te laten functioneren. Je krijgt meer controle over je eigen functioneren, over je gesprekken, vergaderingen, presentaties en trainingen.

Heb je in je werk te maken met het intensief begeleiden van medewerkers of wil je gewoon controle hebben over jezelf en over je organisatie? Kijk dan eens naar de opleiding XLence™.

NLP voor leraren

Heel regelmatig zijn er leraren die de NLP opleidingen bij RaVisie volgen. Op mijn vraag hoe ze NLP in het onderwijs inzetten, krijg ik wisselende antwoorden. Voor de één zijn het de mogelijkheden om leerlingen op een andere manier beter onderwijs te geven, een ander is juist blij met de mogelijkheden om leerlingen meer bij de les betrokken te houden. Andere redenen zijn:
   • je leert leerlingen, collega's en ouders beter en sneller inschatten.
   • je weet hoe je een ongemotiveerde leerling aan het werk kunt krijgen.
   • je gesprekken met ouders zijn veel effectiever.
   • je collega's gaan je zien als de beste luisteraar van de school.
   • je kunt kleine problemen van leerlingen sneller oplossen.
   • je kunt je leerlingen leren effectiever te leren.
   • je weet beter waarom je de dingen doet zoals je ze doet.
   • registerleraarje herkent signalen m.b.t. stress sneller bij jezelf en bij anderen.
   • je leert je grenzen stellen.
   • Het is gewoon een superleuke cursus waar je echt iets aan hebt in de dagelijkse praktijk.

De NLP Practitioner opleiding van RaVisie is ook beschikbaar via registerleraar.nl

NLP voor politie en militairen


In vergelijking met de meeste andere beroepen zijn in de beroepen van politieagent en militair de kans op stress en trauma's veel groter. NLP kan ertoe bijdragen dat met stressvolle situaties beter kan worden omgegaan. In het geval van trauma's kan NLP helpen deze te verlichten of ze te laten verdwijnen. Over de gebeurtenis kan dan weer gepraat worden zonder de emotionele last te ervaren.

Natuurlijk kan NLP ook een belangrijke rol spelen bij betere communicatie, betere samenwerking en alle andere voordelen van NLP die op deze bladzijde worden genoemd.

Wil je NLP leren om zelf veranderingen in gang te zetten, kies dan voor de NLP Practitioner opleiding. Wil je een probleem oplossen of is er sprake dan van trauma's dan is coaching de eerste stap naar de oplossing.

NLP voor verkopers

Verkopen is voor een belangrijk deel relatiemanagement. Ervoor zorgen dat de klant zich gehoord en gerespecteerd voelt. Tegelijkertijd wil je als verkoper ook dat de klant een beslissing neemt en natuurlijk voor jou kiest. Naast beter kijken en luisteren, beter contact onderhouden en beter communiceren, leer je met NLP ook hoe meer grip kunt krijgen op het proces van besluiten nemen van je klant. Inzichten in de manier van denken, horen wat de klant belangrijk vindt, weten wat de klant precies nodig heeft en inspelen op wat de klant eigenlijk wil bereiken zijn onderwerpen die in de NLP opleidingen aan de orde komen.

Met de NLP Practitioner opleiding leer je de basis en in de NLP Master Practitioner opleiding leer je de kunst van het beïnvloeden op een elegante en verantwoorde manier te gebruiken.

Wil je je verder ontwikkelen in het sturen en beïnvloeden van mensen, denk dan eens aan de opleiding XLence™.

NLP in alle beroepen

Met NLP leer je onder andere om beter te luisteren en te kijken, zodat je beter contact kunt maken met andere mensen en beter kunt communiceren. In bijna alle beroepen is contact en communicatie een belangrijk onderdeel, want je hebt met andere mensen te maken.

Wat je werk ook is, NLP kan jou helpen in je communicatie. NLP geeft je mogelijkheden om je zelfvertrouwen te versterken, om betere keuzes te kunnen maken, om je doelen te stellen en waar te maken. NLP maakt je sterker en effectiever.
 x 

en als eerste in Nederland door Richard Bandler
gecertificeerd als Master NLP trainer 

SOCLOGO1SocietyLogo