joomla visitor

NLP workshop metaprogramma's

In communicatie vertellen mensen elkaar wat ze denken of ze delen hun ervaringen. Bijvoorbeeld, je hebt een bepaald idee dat je wilt voorleggen of je wilt iets vertellen over je vakantie, je werk of je hobby. In dit proces van communiceren begint het bij informatie die we ergens in ons geheugen hebben. Veelal gaat ’t om heel veel informatie en min of meer ongestructureerd door de vele mogelijkheden die deze informatie biedt (waar ga je beginnen met vertellen). Deze informatie wordt vervolgens verwerkt en bewerkt naar een meer gestructureerd verhaal. Uiteindelijk vertel je maar een klein stukje uit het grote geheel en is je verhaal een extract geworden van het grote geheel in je geheugen.

Dit proces van communiceren is voor 95% of meer een onbewust proces. Je onbewuste denkvoorkeuren nemen een belangrijke plaats in, in dit proces. In NLP noemen we deze denkvoorkeuren de metaprogramma’s.

Een workshop voor NLP-ers en niet-NLP-ers. Wil je NLP verdiepen, NLP beter begrijpen? Wil je weten wat denkvoorkeuren precies doen? Zoek je handvatten om problemen op te lossen bij communicatie of samenwerking? Wil je meer controle krijgen over je eigen gedrag? Dan is dit de workshop voor jou.

Wat zijn metaprogramma's eigenlijk? Hieronder lees je er meer over.

Details NLP workshop metaprogramma's
Workshop metaprogramma's
Wat zijn metaprogramma's?
Sociale competenties
Wat leer je in deze workshop?

pdfBrochure downloaden

Details NLP workshop metaprogramma's


Adres: 't Atelier, Meent 13, 3931 MD Woudenberg
  Routebeschrijving
Aantal dagen: 2 aaneengesloten dagen
Data: zie agenda in de rechterkolom
Werktijden: 10.00u tot 17.00u
Lunch: zelf meenemen
Trainer: Bas Licher
Investering: € 295,00 incl. btw en persoonlijk Identity Compass profiel


Vóór de workshop ontvang je een e-mail met een link naar een online vragenlijst van Identity Compass, met de resultaten van dit interview wordt een profiel opgesteld van je persoonlijke denkvoorkeuren. De belangrijkste hiervan worden tijdens de workshop besproken.

Wat zijn metaprogramma's?

De informatie die je met je zintuigen ophaalt uit je omgeving wordt door je hersenen verwerkt op een manier dat het gemakkelijk voor je is om die informatie te onthouden of om er direct iets mee te doen. In dit proces van verwerken spelen de metaprogramma's een belangrijk rol.
Meta betekent 'overkoepelend' en de programma's zijn de (onbewuste) manieren waarop je informatie behandelt. Die manier; je voorkeur, geldt dan voor alle informatie binnen een bepaalde context. Bijvoorbeeld: ben je geneigd om meer te denken in de 'grote lijn', in grote brokken (globaal), of is het je voorkeur om meer in details te denken, of ben je juist flexibel in je voorkeuren en gebruik je zowel de grote lijn als details om je verhaal te vertellen.

nlp metaprogramma'sMetaprogramma's zijn een belangrijk onderdeel bij het verwerken van informatie door je hersenen. De verwerkte en dus door je metaprogramma's bewerkte informatie gebruik je in je denkproces en dat heeft een direct effect op je gedrag in denken en doen. De manier waar op je hersenen informatie ver- en bewerken bepaalt dus mede of je iets heel goed kunt of niet. Metaprogramma's hebben een grote invloed op sociale competenties.

Lees hieronder meer over sociale competenties.

Sociale competenties

Je denkvoorkeuren spelen een belangrijke rol in je manier van denken en hebben dan ook een direct effect op je manier van communiceren en reageren. Sociale competenties worden gestuurd door denkvoorkeuren. In welke mate ben je bijvoorbeeld een goed communicator of een goed leider? Hier horen verschillende denkvoorkeuren bij. Iemand die heel goed kan redigeren of iemand die goed is in kwaliteitsbewaking heeft denkvoorkeuren die onder andere te maken hebben met het goed kunnen herkennen van details en van verschillen.

Denkvoorkeuren helpen mee om wel of niet competent te zijn voor een bepaalde sociale vaardigheid. In deze workhop behandelen we een aantal van de sociale competenties met de bijbehorende denkvoorkeuren. Ben je geïnteresseerd in deze workshop? Schrijf je in of neem contact met mij op als je meer informatie wilt. In de rechterbalk vind je de contactmogelijkheden.

Wat leer je in deze workshop?

Met deze workshop leer je om op een andere manier te luisteren naar wat mensen zeggen, waardoor je hoort wat hun denkvoorkeuren zijn. Door gebruik te maken van de denkvoorkeuren van de ander zal hij of zij beter begrijpen wat jij zegt, waardoor de onderlinge communicatie soepeler verloopt, beter wordt. Je krijgt inzicht in wat de belangrijkste denkvoorkeuren zijn en hoe je hiermee kunt omgaan.

Daarnaast leer je dat denkvoorkeuren belangrijk zijn bij sociale competenties zoals: goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, leidinggevende kwaliteiten. Verder krijg je inzicht in hoe je jouw sociale competenties kunt verbeteren. In deze workshop ga je aan het werk met denkvoorkeuren.