joomla visitor
aanmeldennieuwsbrief

NLP

Heel in 't kort gaat Neuro Linguïstisch Programmeren (NLP) over 'denken'. Hoe denk je precies en wat voor een effect heeft dat op je gedrag, je communicatie met anderen en op hoe je je voelt? Met NLP leer je hoe je voor jezelf je denken, gedrag, communicatie en gevoel kunt beïnvloeden en veranderen en om anderen te helpen hun gedrag, gevoel en communicatie te veranderen en te verbeteren.
NLP geeft je inzichten in de mogelijkheden voor verandering en je leert technieken om die verandering tot stand te brengen. NLP is dan ook een 'must' voor iedereen die met mensen werkt; coach, trainer, leraar, manager, therapeut, verkoper, ......

Wil je beter mensen kunnen aansturen, beter communiceren, een betere coach zijn, jezelf persoonlijk meer ontwikkelen, meer grip hebben op je eigen leven, of beter om kunnen gaan met de mensen in jouw omgeving? Dan is NLP een goede keuze om dat te bereiken. 

Wil je een keer vrijblijvend kennis komen maken? Meld je dan aan.

Op deze pagina:

Wat is NLP?
Controle over je leven
Waarom zou ik NLP leren?
Ervaringen op Springest
Hoe kan ik NLP leren?

pdfDownload de brochure

Wat is NLP?

Wat is NLPHet NLP van NU heeft als doel te begrijpen hoe iemand denkt en hoe dat denkproces gedrag en communicatie beïnvloedt. Met deze kennis is het dan mogelijk om iemands denken te sturen, zodat zijn of haar gedrag en/of communicatie in positieve zin veranderen. Het sturen gebeurt door taal. Door bepaalde woorden of zinnen te gebruiken, wordt iemands denken beïnvloedt.

NLP is gebaseerd op de veronderstelling dat elk gedrag gestructureerd is en dat die structuur gemodelleerd, aangeleerd, onderwezen en veranderd kan worden.
Het is algemeen bekend dat iedereen naast een bewustzijn ook een onbewustzijn heeft, dat een groot deel van het denken, het gedrag en de communicatie stuurt.
In het toepassen van NLP gaat ’t er om juist het onbewuste gedrag dat belemmerend werkt (waaronder denken en communiceren), zo te sturen dat de belemmeringen worden opgeheven.

Controle over je leven

NLP biedt mogelijkheden je eigen leven en  dat van anderen beter, mooier, prettiger te maken. NLP is  een methode om je leven beter te besturen en te beheersen. Met NLP kun je een levenshouding creëren die gekarakteriseerd wordt door bewustzijn, nieuwsgierigheid, flexibiliteit en creativiteit.

Waarom is NLP interessant voor jou? Hieronder lees je er meer over. Wil je meer lezen over hoe NLP is ontstaan, klik dan hier.

Waarom zou ik NLP leren?

Er zijn diverse redenen om NLP te willen leren, bijvoorbeeld:
tote
  • om meer grip te krijgen op je eigen leven
  • voor persoonlijke ontwikkeling
  • of om beter te functioneren als manager, als coach of als therapeut

NLP staat los van de inhoud en houdt zich vooral bezig met 'de manier waarop'. Daarom is NLP overal toe te passen. Je kunt NLP gebruiken als je met andere mensen werkt, bijvoorbeeld als manager, trainer, coach. Ook in andere beroepen en in relaties helpt NLP mee anderen beter te begrijpen, zodat jij kunt kiezen op welke manier jij je wilt gedragen en wilt communiceren. Met NLP kun je mensen beter begrijpen, waardoor je ze beter kunt motiveren en sturen en ze beter gaan presteren.

Gebieden waarop NLP zich heeft bewezen zijn: management, verkoop, onderwijs, persoonlijke relaties, zakelijke relaties, coaching, training, sport, therapieën, opvoeding, ziekenzorg, maatschappelijk werk et cetera.

Door de inzichten die je krijgt met NLP beschik je over handvatten om je eigen ontwikkeling te sturen in de richting die jij wil en die goed voor jou is.

Hoe kan ik NLP leren?

RaVisie biedt een serie complete NLP opleidingen; de NLP practitioner en de NLP master practitioner, waarin je leert hoe NLP werkt en hoe je 't kunt gebruiken. Deze NLP opleidingen van RaVisie zijn goedgekeurd en gelicentieerd door dr. Richard Bandler, mede-grondlegger van NLP, en daardoor internationaal erkend. Denk eraan dat alleen een NLP opleiding niet voldoende is om NLP ook daadwerkelijk te gaan toepassen. Na elke NLP opleiding, of dat nu bij RaVisie is of bij een ander instituut, zul je moeten gaan oefenen. NLP is geen theorie, NLP is doen. Je moet het zo vaak doen totdat je hebt geleerd om (on)bewust bekwaam te zijn.

Maar het begint natuurlijk met een goede opleiding waarin je NLP leert. De NLP opleidingen van RaVisie zijn ontwikkeld op basis van de kennis van dr. Richard Bandler en worden nog steeds verfijnd. Door de uitgekiende opbouw van de programma's en de manier van lesgeven (ik gebruik NLP om je NLP te leren) zijn deze opleidingen heel effectief en aanvullend op elkaar afgestemd. Voor elke opleiding is een uitgebreid werkboek beschikbaar.

NLP toepassenMet de NLP practitioner en de NLP master practitioner opleiding heb je alle kennis in huis en kun je aan de slag met NLP. Je hebt geleerd wat NLP is en hoe het werkt, je hebt geleerd om beter te horen en te zien hoe mensen denken en wat hun voorkeuren zijn, je hebt technieken geleerd om veranderingen in gang te zetten, je hebt geleerd welke vragen je kunt stellen en hoe je het onbewuste kunt sturen. En je hebt geleerd hoe je je eigen denken kunt sturen en invloed kunt hebben op je eigen 'zijn'.

Oefenen kan je natuurlijk overal, maar heb je meer structuur of ondersteuning nodig of wil je klankborden, meld je dan aan voor een NLP oefendag.

In het menu in de rechterkolom vind je meer informatie over de NLP en de NLP opleidingen. Heb je dan nog vragen? Mail of bel me. Mijn contactgegevens vind je ook in de rechterkolom.
 x 

Meer informatie

NLP Agenda

aug
30

10:00 30/08/2019 - 18:00 01/09/2019

sept
10

10/09/2019 19:30 - 21:00

sept
14

14/09/2019 10:30 - 16:00

sept
20

20/09/2019 10:00 - 17:00

okt
5

10:00 05/10/2019 - 17:00 06/10/2019

okt
10

10/10/2019 19:30 - 21:00

okt
12

12/10/2019 10:30 - 16:00

okt
26

26/10/2019 10:00 - 17:00

okt
28

10:00 28/10/2019 - 18:00 03/11/2019

en als eerste in Nederland door Richard Bandler
gecertificeerd als Master NLP trainer 

SOCLOGO1SocietyLogo