joomla visitor

NLP Masterclass: waarden en overtuigingen

Heel vaak lijkt het alsof we dingen ‘zomaar’ doen. Pas als je wat dieper ingaat op het ‘waarom’ van je handelingen wordt duidelijk dat er altijd een ‘goede reden’ achter zit. Dan blijkt dat we dingen niet voor niets doen. Onbewust zijn we juist gemotiveerd.

Alles dat je doet wordt voorafgegaan door een bewuste of onbewuste vorm van denken. In 95% van de gevallen denk je iets onbewust en reageer je ook onbewust. De manier waarop je onbewuste denkt en informatie verwerkt, wordt gestuurd door je motieven en denkvoorkeuren (ook wel metaprogramma’s genoemd). Wanneer je regelmatig in een bepaalde omgeving of situatie bent, gaat je denken zich herhalen en ontstaan er vaste patronen in je denkprocessen. Je onbewuste start die patronen al wanneer je bewust nog niet eens weet dat een situatie of omgeving lijkt op iets dat je al eerder meemaakte. En voor je het (bewust) weet reageer je.

Gedrag wordt voor een belangrijk deel gestuurd door motieven. Motieven zijn bijvoorbeeld: waarden, overtuigingen, verwachtingen en opdrachten. Vooral waarden en overtuigingen vormen de stuwende kracht achter je onbewuste denken en handelen en zijn daarom hèt onderwerp in deze NLP Masterclass.

Een NLP Masterclass voor NLP-ers, practitioners en master practitioner, die meer willen leren over NLP, NLP beter willen begrijpen. Wil jij meer weten over motiveren, over waarden en overtuigingen of ben je op zoek naar mogelijkheden om je gedrag te veranderen? Dan is dit de workshop voor jou. 

Details NLP Masterclass: Waarden en overtuigingen 
Workshop Wie ben ik? 
Waarden
Overtuigingen

pdfDownload de Brochure

Details NLP Masterclass: waarden en overtuigingen


Adres: 't Atelier, Meent 13, 3931 MD Woudenberg
  Routebeschrijving
Aantal dagen: 2 aaneengesloten dagen
Data:  zie agenda in de rechterkolom
Werktijden: 10.00u tot 17.00u
Lunch: zelf meenemen
Trainer: Bas Licher
Investering: € 295,00 incl. btw  -  voor RaVisie NLP-ers: € 195,00 incl. btw

NLP MASTERCLASS WAARDEN EN OVERTUIGINGEN

Waarden en overtuigingenTijdens deze tweedaagse NLP Masterclass ga je aan de slag met waarden en overtuigingen. Waarden en overtuigingen zijn belangrijk omdat ze de (meestal onbewuste) motieven zijn achter denken en gedrag. Na een korte introductie over wat waarden en overtuigingen zijn, ga je aan de slag. In de loop van de twee dagen krijg je een methode aangereikt waarmee je je waarden kunt onderzoeken en eventueel veranderen en leer je wat je kunt doen om je belemmerende overtuigingen om te zetten naar stimulerende overtuigingen. Een NLP Masterclass waarin je leert wat jouw waarden en overtuigingen precies voor jou betekenen en hoe je deze kunt sturen, veranderen of los kunt laten.

Je werkt in koppels, waarin je elkaar stuurt door het stellen van vragen. Het is een intensief proces waarin je heel veel leert over jezelf en over de ander. Wat motiveert mensen en waar komt dat vandaan. Naast inzichten ontstaat er ook begrip voor de ander. Je snapt opeens waarom de ander is zoals hij of zij is. 

Waarden

Waarden zijn een soort kompas dat richting geeft aan je denken en handelen. Het zijn diep gegronde redenen waarom je iets wel of niet doet. Voorbeelden van waarden zijn: gezondheid, eerlijkheid, vrijheid, samenzijn en waardering. Deze begrippen zijn zeer ruim interpreteerbaar en kunnen zo voor iedereen een eigen betekenis hebben. In het kort kun je waarden omschrijven als 'begrippen die aangeven wat iemand echt belangrijk vindt'.

Waarden geven niet aan hoe je iets wilt bereiken. Vind je het belangrijk dat je gezond bent dan is gezondheid de waarde die daarbij hoort, maar het is dan nog niet duidelijk wat je dan wilt doen om gezond te zijn.

Achter de acties om bepaalde waarden te bereiken zitten vaak weer andere waarden of overtuigingen. Lees verder over overtuigingen.

Overtuigingen

Overtuigingen zijn gedachten waarvan je denkt dat het waar is en waar je veel waarde aan hecht. Overtuigingen zijn vaak gekoppeld aan waarden, ze geven dan aan op welke manier een waarde kan worden bereikt of in stand kan worden gehouden. Als iemand overtuigd is van iets, dan gebruikt hij zinnen als: "Ik weet zeker dat ......", of "Ik ben ervan overtuigd dat ....". Sommige overtuigingen kunnen belemmerend werken.

Wil jij meer leren over het werken met waarden en overtuigingen? Schrijf je in voor deze NLP Masterclass. Heb je eerst meer informatie nodig? Neem dan contact op. In de rechterkolom vind je de contactmogelijkheden.