joomla visitor

NLP Masterclass metaprogramma's

In communicatie vertellen mensen elkaar wat ze denken of ze delen hun ervaringen. Bijvoorbeeld, je hebt een bepaald idee dat je wilt voorleggen of je wilt iets vertellen over je vakantie, je werk of je hobby. In dit proces van communiceren begint het bij informatie die we ergens in onze herinneringen hebben. Veelal gaat ’t om heel veel informatie en min of meer ongestructureerd door de vele mogelijkheden om over een bepaalde herinnering iets te vertellen (waar ga je beginnen met vertellen en wat vertel je precies). Vanuit de herinnering wordt een deel van de informatie opgehaald en vervolgens verwerkt en bewerkt naar een meer gestructureerd verhaal. Uiteindelijk vertel je maar een klein stukje uit het grote geheel en is je verhaal een extract geworden van de grote hoeveelheid aan informatie in je herinneringen.

Dit proces van communiceren is voor 95% of meer een onbewust proces en is een denkproces. Dit proces van informatieverwerking in het denken volgt vastgelegde patonen, waarin voorkeuren bestaan om informatie op een bepaalde manier te verwerken. In NLP noemen we deze voorkeuren in denken de metaprogramma’s.

Deze NLP Masterclass is bedoeld voor NLP-ers, Practitioners of Master Practitioners, die zich meer in NLP verdiepen willen verdiepen, NLP beter willen begrijpen. Wil jij weten wat denkvoorkeuren precies doen? Zoek je handvatten om problemen op te lossen bij communicatie of samenwerking? Wil jij meer controle krijgen over je eigen gedrag? Dan is dit de NLP Masterclass voor jou.

Details NLP Masterclass metaprogramma's
Wat zijn metaprogramma's?
Sociale competenties
Wat leer je in deze NLP Masterclass?

pdfBrochure downloaden

Details NLP Masterclass metaprogramma's


Adres: 't Atelier, Meent 13, 3931 MD Woudenberg
  Routebeschrijving
Aantal dagen: 2 aaneengesloten dagen
Data: zie agenda in de rechterkolom
Werktijden: 10.00u tot 17.00u
Lunch: zelf meenemen
Trainer: Bas Licher
Investering:

€ 295,00 incl. btw en persoonlijk Identity Compass profiel  €195,00 incl. btw voor RaVisie NLP-ers

Wat zijn metaprogramma's?

De informatie die je met je zintuigen ophaalt uit je omgeving wordt door je hersenen verwerkt op een manier dat het gemakkelijk voor je is om die informatie te onthouden of om er direct iets mee te doen. In dit proces van verwerken spelen de metaprogramma's een belangrijk rol.
Meta betekent 'overkoepelend' en de programma's zijn de (onbewuste) manieren waarop je informatie behandelt. Die manier; je voorkeur, geldt dan voor alle informatie binnen een bepaalde context. Bijvoorbeeld: ben je geneigd om meer te denken in de 'grote lijn', in grote brokken (globaal), of is het je voorkeur om meer in details te denken, of ben je juist flexibel in je voorkeuren en gebruik je zowel de grote lijn als details om je verhaal te vertellen.

nlp metaprogramma'sMetaprogramma's zijn een belangrijk onderdeel bij het verwerken van informatie door je hersenen. De verwerkte en dus door je metaprogramma's bewerkte informatie gebruik je in je denkproces en dat heeft een direct effect op je gedrag in denken en doen. De manier waar op je hersenen informatie ver- en bewerken bepaalt dus mede of je iets heel goed kunt of niet. Metaprogramma's hebben een grote invloed op sociale competenties.

Sociale competenties

Je denkvoorkeuren spelen een belangrijke rol in je manier van denken en hebben dan ook een direct effect op je manier van communiceren en reageren. Sociale competenties worden gestuurd door denkvoorkeuren. In welke mate ben je bijvoorbeeld een goed communicator of een goed leider? Hier horen verschillende denkvoorkeuren bij. Iemand die heel goed kan redigeren of iemand die goed is in kwaliteitsbewaking heeft denkvoorkeuren die onder andere te maken hebben met het goed kunnen herkennen van details en van verschillen.

Denkvoorkeuren helpen mee om wel of niet competent te zijn voor een bepaalde sociale vaardigheid. In deze NLP Masterclass worden een aantal van de sociale competenties met de bijbehorende denkvoorkeuren behandeld. Ben je geïnteresseerd in deze NLP Masterclass? Schrijf je in of neem contact met mij op als je meer informatie wilt. In de rechterbalk vind je de contactmogelijkheden.

Wat leer je in deze NLP Masterclass?

Met deze NLP Masterclass leer je om op een andere manier te luisteren naar wat mensen zeggen, waardoor je hoort wat hun denkvoorkeuren zijn. Door gebruik te maken van de denkvoorkeuren van de ander zal hij of zij beter begrijpen wat jij zegt, waardoor de onderlinge communicatie soepeler verloopt, beter wordt. Je krijgt inzicht in wat de belangrijkste denkvoorkeuren zijn en hoe je hiermee kunt omgaan.

Daarnaast leer je dat denkvoorkeuren belangrijk zijn bij sociale competenties zoals: goede communicatieve vaardigheden, inlevingsvermogen, leidinggevende kwaliteiten. Verder krijg je inzicht in hoe je jouw sociale competenties kunt verbeteren. In deze workshop ga je aan het werk met denkvoorkeuren.