joomla visitor

NLP eXcellence

In NLP eXcellence gaan we in op waarom NLP werkt, welke mogelijkheden er nog meer zijn met ‘het denken’ en hoe je NLP op een excellente manier kunt inzetten in jouw leven. Daarvoor gaan we NLP o.a. bekijken vanuit de kwantumfysica, de neuropsychologie en de epigenetica en gaan we (nog) dieper in op de NLP die je hebt geleerd in de NLP Master Practitioner opleiding.

Als NLP Master Practitioner heb je o.a. geleerd beter te luisteren en te kijken, let je op voorkeuren in metaprogramma’s en maak je gebruik van (Milton)taal om op conversatieniveau strategieën, gedrag en overtuigingen te veranderen en om iemands ’state’ te sturen.

Het doel van deze NLP eXcellence opleiding is om een NLP-er te zijn die niet alleen onbewust vaardig is, maar ook steeds bewust kan zijn van wat er onbewust gebeurt, bij jezelf en bij anderen, en dan ook weet hoe ermee om te gaan. Je leert om bewust vaardig te zijn met je onbewuste vaardigheden, NLP als levensstijl.

Op deze pagina:


Details opleiding NLP eXcellence
Opzet van de opleiding
Wat leer je?
Inhoud van de opleiding NLP eXcellence
pdfDownload de brochure

Details opleiding NLP eXcellence

Adres: 't Atelier, Meent 13, 3931 MD Woudenberg
  Routebeschrijving
Data: zie agenda in de rechterkolom
Aantal dagen: 10  dagen: 3 x 3 dagen + 1 dag
Werktijden: 10.00u tot 18.00u
Trainer: Bas Licher
Investering: € 2.695,00 incl. btw
Certificaat: RaVisie

Opzet van de opleiding

De 10-daagse opleiding NLP voor professionals is opgebouwd uit 3 blokken van 3 dagen + 1 dag voor examens en afsluiting. Na elk blok krijgt de deelnemer huiswerk mee. In de loop van dit traject is er voor elke deelnemer een persoonlijk gesprek (coaching) met de trainer.

De opleiding NLP eXcellence is gericht op het denken van mensen en staat los van de inhoud van een beroep of een functie of van een werkgebied of sociale of culturele achtergrond. Omdat er verschillen kunnen bestaan tussen hoe mensen NLP in de praktijk toepassen, krijgt elke deelnemer een eindopdracht die past bij zijn of haar werk/functie etc.

Toelatingseisen
 • Afgeronde NLP Practitioner + NLP Master Practitioner opleiding
 • Een gesprek vooraf kan onderdeel zijn van de procedure om je NLP kennis en vaardigheid en/of je motivatie te toetsen.

Wat leer je?

In ‘het werken met mensen’ gaat ’t steeds om communicatie, gedrag, wat mensen motiveert en dat weer gerelateerd aan hoe mensen zich voelen (staat van zijn) of hoe ze zich eigenlijk willen voelen. Kortom het gaat steeds om denken en om (on)bewustzijn.
Hoe denken mensen en hoe kun je dat denken op een juiste en verantwoorde manier sturen? In NLP eXcellence gaan we hier dieper op in, o.a. met de kennis van Milton Erickson en met de kennis die Ben en ik samen hebben opgebouwd.

Je leert om nog beter te luisteren en te kijken. Wat gebeurt er precies bij mensen, wat zeggen ze niet en welke betekenis geven ze mee aan de woorden die ze gebruiken.
Wat betekenen bepaalde combinaties van denkvoorkeuren, hoe hoor je de onbewuste motivaties en wat betekenen de overtuigingen die je hoort.

Met de NLP eXcellence ontwikkel je een meer holistische benadering en kun je NLP precies daar toe passen waar het nodig is om iemand in de goede richting te sturen. Je leert om mensen heel precies te sturen in hun Wereldmodel.

Met de kennis uit de kwantumfysica, de neuropsychologie en de epigenetica verleg je de grenzen van het denken en van NLP.

NLP eXcellence is ontwikkeld door Ben & Bas Licher van RaVisie en is bedoeld als verdieping van de NLP Master Practitioner opleiding.

Inhoud van de opleiding NLP eXcellence

 • over denken, gevoel en emotie
 • complexiteit in denken, de 3 hersenen
 • de relatie tussen denken en dna
 • verdiepen van het gebruik van metamodel, vooronderstellingen, metaprogramma's en submodaliteiten
 • metaprogramma's en de relatie met sociale competenties
 • hypnotische technieken gebruiken in gesprekken
 • geavanceerd werken met states
 • praktische metaforen en loops
 • verdiepen van het werken met waarden en overtuigingen
 • strategieën veranderen volgens Milton Erickson
 • je eigen denken onderzoeken