joomla visitor

“Het ging gelukkig verder dan het aanleren van wat trucjes”
Mickel volgde in 2010 de Master Practitioner Opleiding en in 2011 de opleiding Patterns of Physical Transformation. Naast zijn werk als zelfstandig IT-er is Mickel Systema leraar (www.systema.nl). Systema is een Russische methode van ademen, bewegen en oefeningen. De bekendste uiting is de vechtkunst waarin Mickel twee keer per week les geeft. Maar hij doet ook lichaamswerk ter behandeling van lichamelijke klachten zoals astma, slijmbeursontstekingen, RSI e.d. Ook geeft hij zelfverdediging en conflictbeheersing workshops.

Hoe ben je bij RaVisie terecht gekomen?
Ik wilde al een tijdje een NLP opleiding doen en heb toen een aantal opleidingen naast elkaar gezet en wat meningen gelezen van mensen die bij die trainingen geweest waren. Uiteindelijk bleven er voor mij 2 mogelijkheden over en heb ik op gevoel voor RaVisie gekozen. Daarna was het geen vraag meer waar ik mijn Master Practitioner wilde doen en toen ook de mogelijkheid om PPT te leren langskwam was de keuze snel gemaakt.
Wat waren je verwachtingen?
NLP: Ik had al wat boeken gelezen en dacht even wat trucjes te gaan leren.
PPT: een verdere verdieping van de verbinding tussen lichaam en geest

Wat heeft het je opgeleverd?
NLP: Meer vrijheid. Vrijheid om andere keuzes te maken en anders met bepaalde zaken of mensen om te kunnen gaan. Het heeft niet m'n leven op z'n kop gezet, maar het heeft me wel meer inzicht gegeven in mijn eigen handelen en de keuzes die ik daarin maak en kan maken. Het ging gelukkig verder dan het aanleren van wat trucjes, al heeft dat meer met de manier van aanleren van NLP te maken, dus alle lof voor Ben en Bas.

PPT: was voor mij een aanvulling op mijn eigen lichaamswerk dat ik doe vanuit mijn Systema trainingen en maakte voor mij nog meer de verbinding tussen lichaam en geest duidelijk. Het is een hele mooie aanvulling als je niet alleen geïnteresseerd bent in het mentale proces, maar ook in het fysiek functioneren en die invloed die die twee op elkaar uitoefenen.

Hoe vond je het in Woudenberg?
De opleiding werd voor mij gemaakt, niet door de locatie, of de lunches (al hielpen die ook wel mee :-)), maar door Ben en Bas en voor PPT, Ron en Edie. De manier van trainen, de sfeer tijdens de training, de omgeving, Ben, Bas, Ron en Edie, alles klopte.

Hoe is het nu?
Zoals gezegd, het heeft me geen wereldschokkende veranderingen gebracht of inzichten gegeven. Wel heeft het me bewuster gemaakt van mezelf, de keuzes die ik maak en waarom ik die maak en de keuzes en mogelijkheden van andere mensen. Dat heeft wel invloed gehad om mijn manier van communiceren, lesgeven en in het algemeen omgaan met andere mensen.