joomla visitor

“Ik heb meer rust gekregen, doordat ik heb ingezien dat ik niet belangrijk ben”
Hans Balfoort, slager van beroep, volgde in de zomer van 2011 de Practitioner en de Master Practitioner bij RaVisie. Via een kennis, die al diverse opleidingen bij Ben en Bas gevolgd had hoorde hij van NLP. Omdat hij zich afvroeg of NLP ook voor hem zou kunnen werken verdiepte hij zich erin. En schreef zich uiteindelijk in voor de opleidingen bij RaVisie.

Wat dacht je dat je in de opleiding zou leren?
“Ik ben NLP gaan doen om stabieler te worden en meer van de leuke dingen in het leven te doen zonder mij te laten afleiden door alle minder leuke zaken om mij heen. Ik maakte mij te druk over bepaalde zaken in mijn werk en privé. Van de opleiding had ik niet al te veel verwachtingen. Ik had zo iets van: Ik zie het wel.”

Hoe was het in Woudenberg?
“In Woudenberg voelde ik mij thuis. Ik vond het een fijne tijd. Ben en Bas hebben een plekje in mijn hart gekregen. Ik vind het hele fijne mensen waar ik met respect en liefde aan terug denk.”

En wat heeft het je opgeleverd?
“Ik ben er rustiger door geworden, doordat ik heb ingezien dat ik niet belangrijk ben. Dat andere meningen ook gelden en dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Ik was redelijk kort door de bocht en irriteerde mij al snel als e.e.a. niet ging zoals ik dat wilde. Nu luister is beter naar anderen, met meer respect voor hun mening.

Ook kan ik andere mensen, met de technieken die ik heb geleerd, laten inzien dat een probleem geen probleem is of behoeft te zijn.

Op dit moment zit ik veel beter in mijn vel dan voor de NLP trainingen: Ik kan beter relativeren, heb meer begrip en neem meer tijd om me te verdiepen in 'de ander'. De communicatie is beter, en daardoor mijn relatie met mijn mede mensen. Zij vinden dat ik veranderd ben. Ten positieve gelukkig.”