joomla visitor

 

“Het is een cadeau voor het leven!”
Eco volgde in 2007 de Engelstalige Practitioner en Master Practitioner. Later deed hij ook de opleiding tot Identity Compass Consultant.

Waarom was je op zoek naar een NLP-opleiding?
“Ik stond op een kruispunt. Ik was al jarenlang werkzaam in een bepaalde branch, maar die ging steeds verder achteruit, de markt werd steeds kleiner. Tegen beter weten in bleef ik presteren, onder enorme druk om toch maar marktconsolidaties te bewerkstelligen Op gegeven moment merk je dat mensen heel negatief worden. Je wilt positief blijven maar je wordt toch mee naar beneden getrokken. Ik was al dat negativisme zat en had behoefte aan een enorme dosis positiviteit. En dan kom je bij NLP terecht. Ik had al een aantal boeken over NLP gelezen en wat ik belangrijk vond was dat ik NLP zou leren van mensen die door Bandler geschoold waren. En zo kwam ik bij RaVisie terecht.”

Wat vind je van RaVisie?
“Ik heb heel veel bewondering voor Ben en Bas. Het zijn fijne mensen. Ik spreek ze nu niet zo vaak meer, misschien eens per half jaar of jaar. Maar als ik ze dan spreek dan is het gewoon goed. Dan gaan we gewoon verder waar we gebleven waren. Ik ben er echt heel enthousiast en positief over. En ik vind het heel leuk om te zien hoe goed ze het doen.”

Wat heeft de opleiding je opgeleverd?
“Ik kwam mezelf wel even goed tegen. Je kent wel van die mensen die de hele wereld op hun schouders dragen. Nou die heb ik daar wel achter gelaten. Het is leuk dat je certificaat krijgt, maar ik zie dat meer als een bonus. Voor mij was het gewoon een complete therapie. Ik kwam als een andere man thuis en dat was ook wat ik wilde bewerkstelligen.
Het heeft me heel veel opgeleverd: verlichting, opluchting, zelfacceptatie. Het is een ontmoeting met jezelf. En daarnaast leer je natuurlijk de technieken. Het leuke is dat als je jezelf kan helpen, je ook anderen kan helpen. Het is een cadeau voor het leven!”

Maak je nu nog steeds gebruik van NLP?
“Ja, ik heb een eigen coaching en consultancy praktijk. Op een gegeven moment kom je in de slotfase, dat is dan je outcome. Je gaat dan kiezen voor: wat wil ik nu gaan doen. Ik ben toen, dwars tegen alle adviezen in, voor mezelf begonnen. Maar vlak daarna begon de crisis. Daardoor en door privéomstandigheden had ik een moeilijke start. Uiteindelijk ben ik nu, na twee jaar, weer in loondienst. Het bedrijf heb ik nog wel. Mijn eigen praktijk aan huis. En ik begeleid ook nog steeds mensen. Ik blijf altijd wel met mensen bezig en gebruik daarbij ook NLP. Zoals laatst op het werk. Een collega had ontzettend last van hooikoorts. Dus ik zei: zal je er even vanaf helpen? Hij keek me wel een beetje raar aan, maar stemde toch in. We zijn even samen rustig gaan zitten. En dan rolt die techniek er ook zo uit. Ook al had ik hem 3 jaar niet gedaan. Het zit echt in je systeem verankerd.”