joomla visitor

Hoe los ik mijn probleem op?

Komt het bij u ook wel eens voor dat het lijkt of er gewoon langs elkaar heen gewerkt wordt, of dat er afspraken zijn gemaakt waar men zich niet aan houdt? Het lijkt dan alsof mensen elkaar niet meer begrijpen en de samenwerking gaat steeds stroever.

Een situatie waarin onvoldoende wordt samengewerkt en waarin de onderlinge communicatie hapert, werkt negatief op de prestaties van de onderneming en kan ten koste gaan van de productiviteit en/of het contact met klanten. En dan zijn er nog andere probleemgebieden, bijvoorbeeld: het niet nemen van verantwoordelijkheden, ongemotiveerdheid, ziekteverzuim etc.

Voor je het weet gaat alle aandacht naar de kleinste zaken: om iedereen maar gemotiveerd te houden, commitment te krijgen, enthousiasme te kweken... tot je verdrinkt in de details. Wie twijfelt er niet als zo alle energie wegstroomt en het gemeenschappelijke doel steeds meer op de achtergrond verdwijnt? Waar zijn de passie, de ambitie en het enthousiasme toch gebleven?

Maar waar ligt de oorzaak van het probleem precies? Is het de communicatie zelf of zijn er andere oorzaken waardoor bijvoorbeeld communicatie en samenwerking zo stroef gaan?

RaVisie heeft de kennis en ervaring in huis om het eigenlijke probleem snel naar boven te halen en u een voorstel te doen hoe dat op te lossen. RaVisie levert altijd maatwerk.

Workshops

Een oplossing kan zijn om een een workshop te organiseren voor de betrokken medewerkers. Afhankelijk van de gekozen oplossingsrichting kunnen verschillende onderwerpen of combinaties van onderwerpen aan bod komen. Denk aan:

  • Bas Licher workshopsVisie-ontwikkeling
  • Motiveren
  • Meer begrip voor elkaar
  • Communicatie verbeteren
  • Samenwerking verbeteren
  • Teambuilding
  • .......... (wat nodig is om uw probleem op te lossen)

Maatwerk

RaVisie heeft de kennis en inhoud voor de workshops in huis, maar standaard workshops zijn meestal niet de beste oplossing voor uw bedrijf. Daarom pas ik de workshops altijd aan aan de behoefte van uw organisatie en van uw medewerkers.

Wat is precies het probleem en wat is de best passende oplossing. Informatie uit Identity Compass profielen kan de basis zijn voor een workshop. Inzichten in de problemen en in de oplossingen en meer begrip voor elkaar helpen mee om medewerkers te motiveren en om organisaties effectiever en efficiënter te laten functioneren.

Een workshop kan deel uitmaken van een traject voor bijvoorbeeld cultuurverandering, organisatie-ontwikkeling en gedragsverandering

RaVisie, uw partner naar succes.

Voor meer informatie of voor een vrijblijvend gesprek,
bel 06 46 15 64 64 of mail me