joomla visitor

NLP workshop Effectief communiceren

Heb je wel eens 't gevoel dat je langs elkaar heen praat, dat de 'ander' je niet begrijpt, of heb je wel eens meegemaakt dat het lijkt alsof de 'ander' niet geïnteresseerd is in wat je te vertellen hebt?
En waarschijnlijk heb je nog meer momenten, gebeurtenissen en situaties meegemaakt waarin je het gevoel had dat er iets mis was in de communicatie en dat je niet wist hoe je dat zou kunnen oplossen.

Wil je weten hoe je beter kunt communiceren of ervoor kunt zorgen dat de ander wel geïnteresseerd is in wat jij te zeggen hebt, dan is dit jouw workshop.

Details NLP workshop Effectief communiceren
Wat is commnunicatie?
Wat leer je met deze workshop?
Onderwerpen


pdfBrochure downloaden

Details NLP workshop Effectief communiceren


Adres: 't Atelier, Meent 13, 3931 MD Woudenberg
   Routebeschrijving
Aantal dagen: 2 aaneengesloten dagen
Data: zie agenda in de rechterkolom
Werktijden: 10.00u tot 17.00u
Lunch: wordt verzorgd door RaVisie
Trainer: Bas Licher
Investering: € 595,00 incl. btw

Wat is communicatie?

Communicatie houdt in dat er een uitwisseling van informatie is tussen 2 personen of meer. In een gesprek wordt informatie niet alleen uitgewisseld met woorden ook het lichaam wordt gebruikt .
Om informatie te ontvangen maken we gebruik van onze zintuigen (zien, horen, voelen), om informatie te verzenden maken we gebruik van onze stem en ons lichaam.

effectief communicerenVoor een goede communicatie is het belangrijk dat de informatie die je ontvangt goed door jou wordt geïnterpreteerd en dat de boodschap die je verstuurt door de ander op de goede manier wordt geïnterpreteerd. Waarschijnlijk voel je al aan dat miscommunicatie, in welke vorm dan ook, hiermee te maken heeft.

Voor een effectieve communicatie is het belangrijk om goed te luisteren en te kijken en om te verifiëren of je de informatie interpreteert zoals je gesprekspartner het bedoeld heeft. Vragenstellen is dan ook een belangrijk onderdeel van communicatie.

Wat leer je met deze workshop?

Je leert beter contact te maken met anderen en beter te luisteren en te kijken naar hoe de 'ander' communiceert. Je leert betere vragen te stellen en hoe je een gesprek kunt sturen, zodat jij het meer onder controle hebt. Doordat je beter hoort wat mensen zeggen, kun je ook je woordgebruik aanpassen en afstemmen op de communicatie van je gesprekspartner.

Onderwerpen

  1. Contact maken en onderhouden
  2. Aandacht geven, goed luisteren en kijken
  3. Houding en gebaren
  4. Kies de juiste woorden
  5. Welke informatie mis je nog
  6. Vragen stellen
  7. Positief formuleren
  8. Gesprekken sturen